ABH antimetopisikitaritidas slider
ABH antimetopisikitaritidas slider 800x400

Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

Κυτταρίτιδα: Δεν είναι πια αήττητη 

Ο Νο1 εχθρός των απανταχού γυναικών. Γνωστή και ως όψη φλοιού πορτοκαλιού, είναι γένους θηλυκού και δεν σχετίζεται πάντα με τα παραπανίσια κιλά – αυτό είναι μύθος. Όπως μύθος είναι και το ότι φεύγει με το αδυνάτισμα.

Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος ζωής συνδέεται άμεσα με την κυτταρίτιδα, που εμφανίζεται στα πιο καίρια σημεία, όπως στους γλουτούς, στους μηρούς, ακόμη και στο εσωτερικό των μπράτσων, στην κοιλιά και στις γάμπες.

Υπολογίζεται ότι η κυτταρίτιδα «χτυπά» οκτώ στις δέκα γυναίκες από την εφηβική, ακόμη, ηλικία. Πρόβλημα κυτταρίτιδας αντιμετωπίζουν ακόμη και οι πολύ αδύνατες γυναίκες και ο λόγος είναι ο εξής.

Διαβάστε Περισσότερα

Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους. Πρόκειται για μια πραγματική πάθηση. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και με νερό, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα (πρήξιμο) και εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα (φλούδα πορτοκαλιού).

Πρέπει να ξέρω

Στο γυναικείο σώμα, τα λιποκύτταρα, που βρίσκονται πιο κοντά στο δέρμα, είναι κλεισμένα σε μακρόστενες λεπτές «θήκες», που σχηματίζονται με τη βοήθεια του συνδετικού ιστού. Στο ανδρικό σώμα, ωστόσο, με τη βοήθεια του συνδετικού ιστού σχηματίζεται ένα ανθεκτικό πλέγμα από διαγώνιες ίνες κολλαγόνου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όταν μια γυναίκα δεν τρέφεται σωστά, δεν ασκείται, πίνει, καπνίζει, έχει στρες, τα λιποκύτταρα στον οργανισμό της μεγαλώνουν, «φουσκώνουν», πιέζοντας τις λεπτές «θήκες» του συνδετικού ιστού προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται στην επιφάνεια του δέρματος η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Αντίθετα, στους άνδρες, η δομή του συνδετικού ιστού αντιστέκεται στην πίεση, που ασκούν τα διογκωμένα λιποκύτταρα και το δέρμα τους παραμένει λείο. Για αυτό και σπάνια έχουν κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα σε προχωρημένες καταστάσεις προκαλεί ακόμη και πόνο. Το δέρμα, που πάσχει από κυτταρίτιδα, γίνεται μαλακό ή σκληρό.

Τα αίτια, που την προκαλούν, είναι κυρίως η κακή αιμάτωση και οι ορμονικές διαταραχές, αλλά και το κάπνισμα, η υπερβολική χρήση οινοπνεύματος, η καθιστική ζωή, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το στρες, η κληρονομικότητα, η δυσκοιλιότητα, που αποτελούν, επίσης, παράγοντες, που εντείνουν την εμφάνισή της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε τρία στάδια, που ορίζουν τη σοβαρότητά της.

Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, γνωστή και ως «χαλαρή κυτταρίτιδα», χαρακτηρίζεται ως χαμηλού βαθμού και τη βλέπουμε, αφού «τσιμπήσουμε» την περιοχή των μηρών, για παράδειγμα.

Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και «οιδηματική», είναι μέτριου βαθμού και εμφανής σε όρθια θέση.

Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η πιο προχωρημένη, που ονομάζεται «συμπαγής», είναι εκτεταμένη, τα σώμα γίνεται πιο συμπαγές και πονά και γίνεται εμφανής τόσο σε όρθια, όσο και σε ξαπλωτή στάση.

Γυναίκες, που συσσωρεύουν λίπος ευκολότερα στην περιοχή των γοφών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κυτταρίτιδα.

Πώς αντιμετωπίζεται

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, με πρώτη και καλύτερη την αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής. Σίγουρα η επάλειψη με αδυνατιστικά προϊόντα βοηθάει, αλλά η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας θέλει υπομονή και ολιστική, πολυμέτωπη αντιμετώπιση.

Όποια, λοιπόν, επιθυμεί να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα, να ξέρει ότι αυτό είναι εφικτό, αλλά και ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το θυμόμαστε μόνο την άνοιξη, που τα ρούχα γίνονται λίγο πιο αποκαλυπτικά και ετοιμαζόμαστε σιγά -σιγά για το καλοκαίρι και τις εμφανίσεις με μαγιό. Δεν είναι ένα εποχιακό πρόβλημα. Αλλά απαιτεί δράση σε καθημερινή βάση.

Σήμερα ευτυχώς η επιστήμη δίνει πολλές δυνατότητες στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Και ναι, υπάρχει οριστική λύση για αυτή, αρκεί – εκτός από τις θεραπείες, που έχουμε στη διάθεσή μας – να εφαρμόζουμε και ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής και άσκησης.

Κάποιες επιλογές, μεταξύ πολλών, για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη λιποδιάλυση, η κρυολιπόλυση με τη μέθοδο Fusion Med Ice Duo, το VASER Smooth, το  COAXMED CRF, το Spherofill – θεραπείες τομές στην επιστήμη για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, όπως η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και η χαλάρωση.

Η κυτταρίτιδα, αυτή η «ανάγλυφη», «καπιτονέ» όψη της επιδερμίδας, μπορεί να απαλύνει αισθητά με τη βοήθεια της επιστήμης. Αρκεί να απευθυνθείτε σε ιατρικά κέντρα υψηλών προδιαγραφών, με άριστα καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό, όπως το Athens Beverly Hills Medical Group.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
cellulite


    Κλείσε τώρα
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
    με τη ΔΡ. Φατσέα

    Προτεινόμενες Θεραπείες: