ABH breast slider

Αυξητική Στήθους

Αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας!

Η Αυξητική Στήθους είναι μία επέμβαση στην οποία έχουν καταφύγει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βελτιώσουν το σχήμα και το μέγεθος του στήθους τους, το οποίο μπορεί να μην τις ικανοποιεί, είτε γιατί μετά από εγκυμοσύνες έχει χαλαρώσει ή αλλάξει, είτε διότι λόγω κληρονομικότητας δεν έχει το μέγεθος που επιθυμεί.
Η ανάγκη αυτή που δημιουργείται για την διατήρηση ή την επαναπόκτηση ενός ωραίου και σφριγηλού στήθους επιτυγχάνεται με την χρήση ενθεμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Το ιδανικό στήθος ακολουθεί τον κανόνα της αναλογίας «45:55», που θέλει το 45% του όγκου του στήθους να βρίσκεται πάνω από την θηλή και το 55% του όγκου κάτω από την θηλή. Για την επίτευξη αυτής της ιδανικής αναλογίας, εκτός από την χειρουργική τεχνική, η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος είναι υψίστης σημασίας.

Υπάρχουν δύο είδη ενθεμάτων, τα στρογγυλά ενθέματα και τα ανατομικά (σχήμα σταγόνας, δάκρυ). Τα ενθέματα μπορούν να τοποθετηθούν είτε κάτω από το μαζικό αδένα, είτε κάτω από την απονεύρωση του μείζονος θωρακικού μυός, είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Ο γιατρός αποφασίζει το βέλτιστο τρόπο τοποθέτησης των ενθεμάτων ανάλογα με τη μορφολογία του θώρακα, του στήθους και βάσει ειδικών μετρήσεων που γίνονται κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας. Τοποθετούνται είτε με υπομάστιο τομή (όταν η τομή γίνεται στην πτυχή κάτω από τον μαστό) είτε με περιθηλαία τομή (όταν η τομή γίνεται γύρω από την θηλαία άλω).

Συνήθως προτιμάται η υπομάστιος προσπέλαση και η τοποθέτηση τραχείας επιφανείας ενθέματος κάτω από το θωρακικό μυ (τεχνική dual plane). Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται βάσει των νέων παγκόσμιων οδηγιών σε ότι αφορά την χειρουργική τεχνική (“πλάνο 14 βημάτων” ή 14-point-plan) με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών που σχετίζονται με την επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής σας επίσκεψης στο ABH Medical Group, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου θα σας προτείνει, ανάλογα με τη μορφολογία του στήθους σας, τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, την κατάλληλη τεχνική αυξητικής στήθους και το ιδανικότερο τύπο ενθεμάτων που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Η συνολική διάρκεια της επέμβασης συνήθως είναι 1 ώρα ενώ δεν είναι απαραίτητη η μετεπεμβατική νοσηλεία. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές της μετά από 2-3 ημέρες ενώ μετεγχειρητικά δεν έχει ιδιαίτερο πόνο.

Ρωτήστε τον Γιατρό!


  Αποκλειστικά νέας τεχνολογίας ενθέματα

  Πόνοι στην πλάτη, αυξημένος κίνδυνος θωρακικής κύφωσης, οσφυϊκή λόρδωση και επακόλουθη κακή στάση σώματος είναι τα συχνότερα προβλήματα που σχετίζονται με το βάρος του στήθους και την πίεση που δέχονται τα οστά, οδηγώντας ακόμα και σε αύξηση της συχνότητας εμφάνισης οστεοπόρωσης. Στο αισθητικό κομμάτι, όσο πιο βαρύ είναι ένα στήθος, τόσο πιο εμφανής γίνεται η πτώση του και η χαλάρωσή του, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η ακεραιότητα των ελαστικών ιστών μειώνεται. Τα ίδια ισχύουν και στις περιπτώσεις αυξητικής στήθους, αφού οι δυνάμεις βαρύτητας που ασκούνται σε ένα στήθος σιλικόνης είναι ανάλογες του βάρους των εμφυτευμάτων. Επιπλέον, επειδή οι ιστοί του μαστού και οι σύνδεσμοί του καταπονούνται, κάποιες φορές παρατηρούμε αλλοίωση του σχήματός του ή ακόμα και παραμόρφωση.

  Στο Athens Beverly Hills χρησιμοποιούμε τα πρωτοποριακά αυτά ενθέματα με θεαματικά αποτελέσματα. Αποκτήστε την εικόνα αλλά και την αίσθηση που επιθυμείτε και διατηρήστε το δραστήριο lifestyle σας με 30% πιο ελαφρά ενθέματα. Τα ενθέματα B-Lite διατίθενται τόσο σε στρογγυλό όσο και σε ανατομικό σχήμα (σταγόνα), ενώ έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγύηση εφ’ όρου ζωής.Σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχει και πτώση των μαστών, συνιστάται η επέμβαση να γίνεται σε συνδυασμό με ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία).
  Επίσης σε περιπτώσεις όπου έχει γίνει λιποαναρρόφηση παράλληλα συστήνεται η ενίσχυση των ενθεμάτων με αυτόλογο λίπος (lipofilling) για ακόμη πιο φυσικά αποτελέσματα.

  Microsphere web

  Συχνές Ερωτήσεις

  Σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχει και πτώση των μαστών, συνιστάται η επέμβαση να γίνεται σε συνδυασμό με ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία).
  Επίσης σε περιπτώσεις όπου έχει γίνει λιποαναρρόφηση παράλληλα συστήνεται η ενίσχυση των ενθεμάτων με αυτόλογο λίπος (lipofilling) για ακόμη πιο φυσικά αποτελέσματα.

  Το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους είναι ορατό άμεσα μετά την επέμβαση ενώ το τελικό σχήμα θα φανεί όταν σταδιακά υποχωρήσει το οίδημα μέσα στον πρώτο μήνα.

  Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε στο ABH Medical διαθέτουν όλες τις πιστοποιήσεις (FDA,CE) ενώ ο κατασκευαστής τους δίνει εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Ωστόσο, ενδέχεται η γυναίκα να επιλέξει να τα αλλάξει μετά από κάποια χρόνια, λόγω εγκυμοσύνης, αυξομειώσεων βάρους κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως τα ενθέματα δεν χρειάζονται αλλαγή.

  Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας ειδικός στηθόδεσμος. Η πρώτη αλλαγή γίνεται την 1η μετεγχειρητική ημέρα οπότε και ελέγχεται η επίδεση. Ένα ήπιο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του οιδήματος και αποσυμφόρηση της περιοχής. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα ενώ κατά τον πρώτο μήνα συνιστάται η αποφυγή έντονης κίνησης των χεριών, η άρση βάρους και η γυμναστική.

  Τα προθέματα σιλικόνης δεν εμποδίζουν το θηλασμό. Αυτό που συστήνεται σε μία γυναίκα που έχει κάνει επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και της εγκυμοσύνης να φοράει ένα καλό σουτιέν που θα υποστηρίζει τους μαστούς σωστά.


   Κλείσε τώρα

   ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
   με το ΔΡ. Αθανασίου