ABH blepharoplasty slider
ABH blepharoplasty slider 800x400

Βλεφαροπλαστική

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια…. Δεν είναι απαραίτητο να λένε και την ηλικία μας

Η ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που δέχεται την επίθεση του χρόνου και τα σημάδια που αφήνει στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, τα μάτια μας αποτελούν κεντρικό σημείο της προσωπικότητάς μας και η όψη τους επηρεάζει σαφώς την εικόνα μας. Παρόλο που τα μάτια τις περισσότερες φορές εμφανίζουν τις πρώτες ρυτίδες μετά από μια ηλικία, εξωγενείς παράγοντες (περιβάλλον, έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία) αλλά και κληρονομικότητα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση των βλεφάρων στο σχηματισμό μαύρων κύκλων ή στις λεγόμενες «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Διαβάστε Περισσότερα

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και αρκετά συχνά να επηρεάζεται το σχήμα των ματιών (από αμυγδαλωτό σε στρογγυλό) ή ακόμη και η όραση, όταν το άνω βλέφαρο επηρεάζει με την πτώση του την περιφερειακή όραση.Για αυτό, συστήνουμε στους ασθενείς μας για καλύτερα αποτελέσματα να μη διστάζουν να κάνουν βλεφαροπλαστική σε μικρή ηλικία.

Στο ABH Medical Group, η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό Δρ. Αθανασίου δίνοντας έμφαση στο να προσδώσει στα μάτια μία πιο ξεκούραστη και νεανική όψη, να αλλάξει το βλέμμα συμβάλλοντας έτσι θετικά στη βελτίωση της εικόνας αλλά και της ψυχολογίας του ατόμου.
Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει σε συνδυασμό και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις (face lift, brow lift). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί γενική αναισθησία. Εάν όμως περιοριστεί στην περιοχή των ματιών, τότε μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Κατά την επέμβαση, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, απομακρύνεται η «περίσσεια» δερματικού και λιπώδους ιστού τόσο από το πάνω όσο και από το κάτω μέρος του ματιού εφόσον χρειάζεται.
Με το πέρας της επέμβασης, τοποθετούνται μικρά ράμματα τα οποία αφαιρούνται μετά από μια εβδομάδα. Η βλεφαροπλαστική δε θεωρείται επώδυνη επέμβαση.Ο ασθενής μπορεί να έχει ένα αίσθημα βάρους το οποίο και υποχωρεί μετά τις πρώτες ημέρες.

Συχνές Ερωτήσεις Βλεφαροπλαστικής

Κατάλληλος για βλεφαροπλαστική είναι οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα επιθυμεί να αντιμετωπίσει το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργούν τα πρησμένα μάτια, τα χαλαρά βλέφαρα. Συνήθως καταφεύγουν σε αυτή την επέμβαση άτομα που έχουν περάσει τα 35. Εάν, όμως, εμφανίζεται βλεφαρόπτωση και σε νεαρότερη ηλικία λόγω κληρονομικότητας μπορείτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού Δρ. Αθανάσιου Αθανασίου να προχωρήσετε σε αυτή.

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής είναι ορατά για 10-12 χρόνια μετά την επέμβαση. Το δέρμα που αφαιρείται στην περιοχή δεν μπορεί να επανέλθει, ωστόσο η βαρύτητα και ο χρόνος δεν σταματάνε ποτέ. Η καλύτερη εμφάνιση και η καθυστέρηση του γήρατος είναι εφικτή με τη χρήση αποτελεσματικών, σύγχρονων και ασφαλών μεθόδων.

Τα οιδήματα διαρκούν 5-7 ημέρες αλλά αυτό εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και το είδος της εργασίας σας. Καλό θα ήταν αυτό το διάστημα να φοράτε γυαλιά ηλίου, να μη σηκώνετε βάρη και να αποφεύγετε τις έντονες δραστηριότητες.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Περιπτώσεις Βλεφαροπλαστικής

Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
με το ΔΡ. Αθανασίου

Συνδυάστε με: