ABH blepharoplasty slider
ABH blepharoplasty slider 800x400

Βλεφαροπλαστική

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια…. Δεν είναι απαραίτητο να λένε και την ηλικία μας

Η ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι το πρώτο σημείο, που δέχεται την επίθεση του χρόνου και τα σημάδια, που αφήνει στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, τα μάτια μας αποτελούν κεντρικό σημείο της προσωπικότητάς μας και η όψη τους επηρεάζει σαφώς την εικόνα μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρόλο που τα μάτια τις περισσότερες φορές εμφανίζουν τις πρώτες ρυτίδες μετά από μια ηλικία, εξωγενείς παράγοντες (περιβάλλον, έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία) αλλά και η κληρονομικότητα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση των βλεφάρων, στον σχηματισμό μαύρων κύκλων ή στις λεγόμενες «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Εξάλλου η γήρανση στα άνω βλέφαρα και στα κάτω βλέφαρα οφείλεται κανονικά σε έναν συνδυασμό του χαλαρού δέρματος και στην προεξοχή του λίπους, καθώς αυτό προκαλεί την εμφάνιση της κόπωσης των ματιών και σακούλες. Στα άνω βλέφαρα η γήρανση δημιουργεί μια “κουκούλα” και είναι σαν να «σκεπάζει» το μάτι. Στα κάτω βλέφαρα το πιο συχνό παράπονο είναι το πρήξιμο των ματιών ή οι «σακούλες». Όλα αυτά τα προβλήματα στα μάτια μπορούν να διορθωθούν επεμβατικά  στο βλέφαρο το ίδιο με αφαίρεση ή περίσσειας δέρματος και λίπους (βλεφαροπλαστική).

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και αρκετά συχνά να επηρεάζεται το σχήμα των ματιών (από αμυγδαλωτό σε στρογγυλό) ή ακόμη και η όραση, όταν το άνω βλέφαρο επηρεάζει με την πτώση του την περιφερειακή όραση. Για αυτό συστήνουμε στους ασθενείς μας, για καλύτερα αποτελέσματα, να μηn διστάζουν να προχωρούν σε βλεφαροπλαστική, με τις πρώτες εμφανείς ενδείξεις.

Πάντως, τόσο  το άγχος, όσο και το ξενύχτι, παίζουν τον ρόλο τους, κάνοντάς μας να δείχνουμε ταλαιπωρημένοι και το βλέμμα μας όλο και λιγότερο ζωντανό, όλο και περισσότερο κουρασμένο.

Στο ABH Medical Group, η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου, δίνοντας έμφαση στο να προσδώσει στα μάτια μία πιο ξεκούραστη και νεανική όψη, να αλλάξει το βλέμμα, συμβάλλοντας, έτσι, θετικά στη βελτίωση της εικόνας, αλλά και της ψυχολογίας του ατόμου.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει σε συνδυασμό και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις (facelift, browlift). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί γενική αναισθησία. Εάν, όμως, περιοριστεί στην περιοχή των ματιών, τότε μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Κατά την επέμβαση, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ο πλαστικός χειρουργός απομακρύνει την «περίσσεια» δερματικού και λιπώδους ιστού, τόσο από το πάνω, όσο και από το κάτω μέρος του ματιού, εφόσον χρειάζεται.
Με το πέρας της επέμβασης τοποθετούνται μικρά ράμματα, τα οποία αφαιρούνται μετά από μια εβδομάδα. Η βλεφαροπλαστική δεν θεωρείται επώδυνη επέμβαση. Ο ασθενής μπορεί να έχει ένα αίσθημα βάρους, το οποίο και υποχωρεί μετά τις πρώτες ημέρες.

Στα άνω βλέφαρα η τομή πραγματοποιείται στη φυσική γραμμή της πτύχωσης, που βρίσκεται περίπου 8-10 χιλιοστά πάνω από τις βλεφαρίδες, προκειμένου να διορθώσει τόσο την περίσσεια δέρματος, όσο και το υπερβολικό λίπος.
Στα κάτω βλέφαρα η τεχνική γίνεται με δύο τρόπους. Εάν το πρόβλημα είναι οι σακούλες, χωρίς χαλαρό δέρμα, μπορεί να γίνει η λεγόμενη transconjuctival κάτω βλεφαροπλαστική. Κατά τη διαδικασία αυτή η τομή γίνεται εσωτερικά του βλεφάρου, ο εξειδικευμένος χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις σακούλες και δεν αφήνει καμία ορατή ουλή.

Εναλλακτικά, όταν, εκτός από σακούλες, υπάρχει και χαλαρό δέρμα, η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες, όπου είναι πολύ καλά κρυμμένη, ώστε να μη φαίνεται.

Θυμίζουμε ότι και στην άνω βλεφαροπλαστική και στην κάτω βλεφαροπλαστική χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα Βλεφαροπλαστικής

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

eye_1b@abh_medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

eye_1a@abh_medicalgroup_400x500

Συχνές Ερωτήσεις Βλεφαροπλαστικής

Κατάλληλος για βλεφαροπλαστική είναι οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα επιθυμεί να αντιμετωπίσει το αισθητικό πρόβλημα, που δημιουργούν τα πρησμένα μάτια, τα χαλαρά βλέφαρα. Συνήθως καταφεύγουν σε αυτή την επέμβαση άτομα που έχουν περάσει τα 35. Εάν, όμως, εμφανίζεται βλεφαρόπτωση και σε νεαρότερη ηλικία, λόγω κληρονομικότητας, μπορείτε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού Δρ. Αθανάσιοy Αθανασίου, να προχωρήσετε σε αυτή.

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής είναι ορατά για 10-12 χρόνια μετά την επέμβαση. Το δέρμα, που αφαιρείται στην περιοχή, δεν μπορεί να επανέλθει, ωστόσο η βαρύτητα και ο χρόνος δεν σταματούν  ποτέ. Η καλύτερη εμφάνιση και η καθυστέρηση του γήρατος είναι εφικτή με τη χρήση αποτελεσματικών, σύγχρονων και ασφαλών μεθόδων.

Τα οιδήματα διαρκούν 5-7 ημέρες, αλλά αυτό εξαρτάται από την τεχνική, που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και από το είδος της εργασίας σας. Καλό θα ήταν αυτό το διάστημα να φοράτε γυαλιά ηλίου, να μη σηκώνετε βάρη και να αποφεύγετε τις έντονες δραστηριότητες.


    Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
    με το ΔΡ. Αθανασίου

    Συνδυάστε με: