Θεραπεία D-Lift

Μη επεμβατική αποκατάσταση και αναδιαμόρφωση προσώπου

Το D-Lift είναι ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο θεραπειών που στοχεύει στην ανόρθωση του προσώπου, την πλήρωση του χαμένου όγκου και την εν γένει αποκατάσταση των εμφανών σημείων της γήρανσης.
Έχει ανακαλυφθεί και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τη Δρ. Ντόλυ Φατσέα, εξειδικευμένη δερματολόγο στην κοσμητική ιατρική, και επι κεφαλής εκπαιδεύτρια του ECAMS (European College of Aesthetic Medicine & Surgery).

Διαβάστε Περισσότερα

Με την πάροδο των ετών, τα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται στην επιδερμίδα του προσώπου. Αρχικά, παρατηρείται απώλεια του όγκου του προσώπου η οποία οφείλεται στην απώλεια του κολλαγόνου. Όπως φαίνεται και στη εικόνα παρακάτω, η απώλεια αυτή παρατηρείται στην περιοχή του μετώπου, κάτω από τα μάτια, στα ζυγωματικά, και στην κάτω γνάθο. Επίσης το δέρμα χάνει τη ζωτικότητά του και τη λάμψη του. Η υφή του δείχνει λιγότερο ενυδατωμένη, μπορεί να δημιουργηθούν κηλίδες αλλά και στατικές ρυτίδες με έντονη όψη. Ουσιαστικά, παρατηρείται αναστροφή του τριγώνου ομορφιάς.

Οι αρχές του D-Lift είναι:


1. Η επαναδιαμόρφωση του σχήματος και του περιγράμματος του προσώπου (Definition)
2. Η αποκατάσταση των δυναμικών γραμμών έκφρασης (Dynamic Lines)
3. O σεβασμός στη φυσική κατεύθυνση και χαρακτηριστικά του προσώπου (Direction)
4. Η αποκατάσταση της πυκνότητας του κολλαγόνου (Density)
5. Και φυσικά η εφεύρεσή του από τη Δρ. Ντόλυ (Dolly)

H θεραπεία D-Lift περιλαμβάνει ουσιαστικά 4 στάδια

1ο στάδιο: Αποκατάσταση και Διόρθωση της υφής και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Αυτό πραγματοποιείται με συνδυασμό αυτόλογης ενδοδερμική θεραπείας  αλλά και ενδοεδερμικών skin boosters. Ειδικά η εφαρμογή του TRU Vampire lift, επιτυγχάνει συγκέντρωση σε αυξητικούς παράγοντες έως και 40 φορές μεγαλύτερη από τις κλασικές μεθόδους αυτόλογης ενδοδερμικής θεραπείας και αποκαθιστά τη στιλπνότητα της επιδερμίδας και την υφή της. Επιπλέον, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου η οποία και ενισχύει το αποτέλεσμα των θεραπειών που ακολουθούν.

2ο στάδιο: Λείανση Ρυτίδων
Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει τη θεραπεία με νευροτοξινη ή με βοτουλινική τοξίνη στο σύνολο του προσώπου και στο λαιμό.

3ο Στάδιο: Εφαρμογή νημάτων ανάρτησης
Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα της θεραπείαςD-Lift και η καινοτομία της. Με ειδικό πρωτόκολλο εφαρμόζονται νήματα τεχνολογίας Polydioxanone PDO Dual διπλών κώνων και νήματα καπρολακτόνης PCLA μονών κώνων με κάνουλα.
Τα νήματα Dual, είτε τα PDO διπλών κώνων , είτε τα καπρολακτόνης PCLA μονών κώνων ή barbed έχουν βγει πρόσφατα στην αγορά και επιτυγχάνουν καλύτερα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα. Επίσης διαθέτουν πιστοποίηση FDA & CE. Τα νήματα καπρολακτόνης ρυθμίζουν και μεγιστοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Έχουν ένδειξη σε πρόσωπα βαριά με μεγαλύτερη πτώση και μεγαλύτερο πάχος δέρματος.
Τα νήματα εφαρμόζονται εφόσον έχουν προηγηθεί λεπτομερείς μετρήσεις του προσώπου με μέγιστη ακρίβεια.

4ο στάδιο: Πλήρωση όγκου και ανανέωση επιδερμίδας
Εφόσον έχει αποκατασταθεί το περίγραμμα του προσώπου και έχει γίνει σωστή στήριξη, τότε εφαρμόζονται τα fillers με σκοπό να γεμίσουν και να δώσουν μια πιο ανανεωμένη όψη στην επιδερμίδα.
Είναι απαραίτητο για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος και του πλέον φυσικού να έχει προηγηθεί η στήριξη του προσώπου αλλιώς αν εφαρμοστούν τα fillers θα φαίνεται ένα παραφουσκωμένο πρόσωπο χωρίς αρμονικές αναλογίες.

Ανάλογα τις ανάγκες του προσώπου εφαρμόζονται fillers υαλουρονικού οξέος στη περιοχή κάτω από τα μάτια, στην περιοχή των κροτάφων ή και στα ζυγωματικά.

Ειδικά για την ενίσχυση και γλυπτική της κάτω γνάθου εφαρμόζεται είτε το Volux® της juvederm είτε ο υδροξυαπατίτης. Το Volux® από τη μία σχηματοποιεί και διορθώνει την προβολή του σαγονιού ενώ ο υδροξυαπατίτης προκαλεί σύσφιξη των ιστών και νεοκολλαγονογένεση.
Τέλος, για την περιοχή του λαιμού, εφαρμόζεται το Profhilo®. Ουσιαστικά είναι η ανάμιξη 2 υαλουρονικών υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους. Το μείγμα αυτό με μια ειδική μέθοδο επεξεργασίας προσδίδει τα σταθεροποιημένα υβριδικά συμπλέγματα Profhilo®. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι ένα εξαιρετικά διαχειρίσιμο υλικό, με μεγάλη ρευστότητα το οποίο αποσκοπεί όχι στον όγκο αλλά στην αναδόμηση του προσώπου. Το profhilo βελτιώνει το εξωκυτταρικό περιβάλλον διατηρώντας κατάλληλες συνθήκες για τη βιωσιμότητα των ινοβλαστών και των λιποκυττάρων, οδηγώντας παράλληλα σε αναδιαμόρφωση του εξωκυτταρικού στρώματος με όρους ελαστικότητας και στήριξης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_2

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_3

ΠΡΙΝ

ABH_dlift_bb

ΜΕΤΑ

ABH_dlift_aa

ΠΡΙΝ

ABH_dlift_b3

ΜΕΤΑ

ABH_dlift_a3

ΠΡΙΝ

ΑΒΗ_dlift_b

ΜΕΤΑ

ABH_dlift_a2

ΠΡΙΝ

Β2

ΜΕΤΑ

Α2

ΠΡΙΝ

Β1

ΜΕΤΑ

Α1

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_B4

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_B4

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_B2

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_A2

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_B1

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_A1

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_B

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_A

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_B5

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_A5

ΠΡΙΝ

ABH_DLIFT_B4

ΜΕΤΑ

ABH_DLIFT_A4

ΠΡΙΝ

Β1

ΜΕΤΑ

Α1

ΠΡΙΝ

Β2

ΜΕΤΑ

Α2

Συχνές Ερωτήσεις

Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 24 μήνες. Με τον τρόπο που γίνεται η εφαρμογή των νημάτων, στο σωστό επίπεδο επιτυγχάνεται συνεχιζόμενη νεοκολλαγονογένεση και αφενός παρατηρείται άμεσο lifting effect το οποίο και συνεχίζεται για 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή όπου και βελτιστοποιείται το τελικό αποτέλεσμα.

Όχι, η θεραπεία δεν είναι επώδυνη θεραπεία καθώς εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα ή και τοπική αναισθησία.

Είναι σημαντικό να ακολουθηθούν οι σωστές μετεπεμβατικές οδηγίες.
• Στη χρήση ειδικής μάσκας στήριξης για 6-8 ημέρες ημερησίως για διάστημα μιας εβδομάδας η οποία βοηθάει στην μείωση του οιδήματος.
• Στην αποφυγή εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο
• Στην αποφυγή μασαζ προσώπου
• Στην αποφυγή έντονης δραστηριότητας


    Κλείσε τώρα
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
    με τη ΔΡ. Φατσέα

    Συνδυάστε με: