Δρ. Σπανού Αθηνά MD, DDS

Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

E-mail:spanou@abhmg.abh.gr

 

Σπούδασε Οδοντιατρική και Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από το 1996 έως το 1999 και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ως ειδικευόμενη στην κλινική Γενικής Χειρουργικής. Από το 2001 ως το 2004 ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, σε ένα από τα ιστορικότερα και πιο μάχιμα τμήματα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του Γναθοπροσωπικού Τραύματος, της Ορθογναθικής Χειρουργικής, των Τραχηλοπροσωπικών Λοιμώξεων αλλά και της Στοματικής Χειρουργικής.

Μετά τη λήψη της ειδικότητάς της το 2005, εργάστηκε επί σειρά ετών στο τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ ως Επιμελήτρια, μέχρι το 2010.

Εχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα τη Σχετιζόμενη με Διφωσφωνικά Οστεονέκρωση των Γνάθων (BRONJ). Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά αποσπώντας διακρίσεις, ενώ έχει ανακοινώσει πολυάριθμες εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Το 2009 ολοκλήρωσε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Μιλά άριστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Είναι επιστημονική συνεργάτιδα του ABH Medical Group όπου ασκεί αποκλειστικά την ειδικότητα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Στο επίπεδο του ιδιωτικού ιατρείου ασχολείται κυρίως με τη Στοματική Χειρουργική και τη Χειρουργική Εμφυτευματολογία, τόσο των απλών, όσο και των πλέον σύνθετων περιστατικών και τις παθήσεις της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης, ενώ για τα περιστατικά μεγαλύτερης βαρύτητας (Γναθοπροσωπική Τραυματολογία, Ορθογναθική Χειρουργική κλπ) συνεργάζεται με μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αθήνας.

Υπηρεσίες του Ιατρού