Ενδοφλέβιες θεραπείες βιταμινών. Ο σύμμαχός μας στη θωράκιση του οργανισμού

Βιταμίνη C σημαίνει Ισχυρό Ανοσοποιητικό
Όλες οι νέες μελέτες για τη χρήση της βιταμίνης C στην καταπολέμηση ιών και λοιμώξεων

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε οποιοδήποτε ξένο σώμα απειλεί την υγεία μας, πχ ιοί και βακτήρια. Αποτελείται από περίπλοκο και μεγάλο αριθμό μηχανισμών, κυττάρων και χημικών ουσιών που υπερασπίζονται συνεχώς το σώμα μας από την εισβολή παθογόνων παραγόντων. Οποιοσδήποτε παράγοντας μειώνει την επάρκεια των μηχανισμών άμυνας του ατόμου, προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα ο οργανισμός να είναι ευάλωτος σε βλαπτικούς παράγοντες όπως το stress, οι τοξικές ουσίες και οι λοιμώξεις.

Έρευνες έχουν δείξει πως το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται πολλά ειδικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Α, D, C, Ε, Β6 και Β12, το φυλικό οξύ, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός και το σελήνιο σε κάθε στάδιο της ανοσολογικής αντίδρασης. Για παράδειγμα, ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη διαφοροποίηση και την ανάπτυξη του επιθηλιακού ιστού. Η βιταμίνη Α και ο ψευδάργυρος απαιτούνται για τη δομική και λειτουργική ακεραιότητα του δέρματος και των βλεννογόνων.1

Συστατικά με τις ισχυρότερες ενδείξεις για ανοσολογική υποστήριξη είναι οι βιταμίνες C, D και ο ψευδάργυρος.

Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των λοιμώξεων της ανωτέρας αναπνευστικής οδού.2,3 Είναι ενδιαφέρον ότι μελέτες έδειξαν επίσης ότι η τακτική λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C μείωσε το κοινό κρυολόγημα έως και 50%.4

Οι νέες μελέτες δείχνουν επίσης ότι η βιταμίνη C εκτός από προληπτική έχουν και θεραπευτική δράση.
Η ενδοφλέβια χορήγηση υψηλής δόσης βιταμίνη C, φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα σε άτομα με σοβαρές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων του συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) που προέρχεται από ιογενείς λοιμώξεις και της σήψης.5,6

Ειδικά στην παρούσα κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού, τόσο στην Κίνα, όσο και στη Νέα Υόρκη, η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C σε συνδυασμό με χλωροκίνη ή κουαρσετίνη είδαν θεαματικά αποτελέσματα στην ανάκαμψη τους. Όπως εξηγεί ο καθηγητής επιδημιολογίας κος Γιώργος Μπέλλος, οι υψηλές δόσεις που αγγίζουν και τα 50 γρ, προκαλούν το φαινόμενο της προοξείδωσης στα νοσιακά κύτταρα και καταστρέφουν τον ιο.

Δεν αρκεί η λήψη βιταμινών από το στόμα;

Η λήψη των βιταμινών ενδοφλεβίως εξασφαλίζει τη μέγιστη απορρόφηση των ενεργών συστατικών στο 100% δεδομένου πως η πρόσληψη των βιταμινών από το στόμα και η διέλευσή τους από το γαστρεντερικό συνεπάγεται μειωμένη απορρόφηση (50%). Τα ενεργά μικροθρεπτικά συστατικά, χορηγούμενα ενδοφλεβίως και με την ταυτόχρονη ενυδάτωση που προσφέρεται, φτάνουν ταχύτατα στα όργανα στόχους.

Στην Ελλάδα γίνονται ενδοφλέβιες θεραπείες βιταμινών?

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει έρθει η εταιρεία ορών REVIV. Με πάνω από 70 κλινικές σε 25 χώρες και πιστοποιημένα πρωτόκολλα, η εταιρεία REVIV παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά ενδοφλέβιων αλλά και ενδομυϊκών θεραπειών που καλύπτουν μεγάλο εύρος αναγκών και συμπτωμάτων. Συγκεκριμένα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η εταιρεία REVIV, παρέχει τη θεραπεία Megaboost. Έναν ορό ο οποίος περιέχει 5 γρ. βιταμίνης C, συνένζυμο Q10, ψευδάργυρο, σελήνιο και γλουταθειόνη, το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό το οποίο αποτοξινώνει τα ζωτικά όργανα.

Συχνές Ερωτήσεις

Μετά από μία ενδοφλέβια θεραπεία βιταμίνης C, σημειώνεται ένα έντονο αίσθημα ευφορίας και ευεξίας, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δράση της διαρκεί έως και 5 ημέρες .

Σύμφωνα με τα πιστοποιημένα πρωτόκολλα της REVIV, η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά 3 ημέρες ενώ το προτεινόμενο πλάνο χορήγησης εφόσον δεν υπάρχουν διαφορετικές ενδείξεις είναι 4 θεραπείες σε διάστημα ενός μήνα.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Πριν από κάθε εφαρμογή, η ιατρική ομάδα της REVIV λαμβάνει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό και εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο αναγκών προκειμένου να επιλεγεί και να χορηγηθεί η καταλληλότερη θεραπεία.

Ιδιαίτερα τώρα και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που η επιδημία του COVID-19 έχει δημιουργήσει, είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Η εταιρεία REVIV έχει αναπτύξει την υπηρεσία homecare, και μπορεί να εφαρμόσει τις θεραπείες κατ΄οίκον.

Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210-8949090  ή να μπείτε στο site www.revivme.gr και https://www.abh-medicalgroup.com/megaboost-2/

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Βιβλιογραφία
1. Adrian F. Gombart, Adeline Pierre, and Silvia Maggini, A Review of Micronutrients and the Immune System–Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection Nutrients. 2020 Jan; 12(1): 236.
2. Anitra C. Carr and Silvia Maggini , Vitamin C and Immune Function, Nutrients. 2017 Nov; 9(11): 1211. Published online 2017 Nov 3.
3. Hemilä H, Louhiala P, Vitamin C for preventing and treating pneumonia. Cochrane Database Syst Rev. 2013 Aug 8

4. Harri Hemilä , Elizabeth Chalker Vitamin C for Preventing and Treating the Common Cold Cochrane Database Syst Rev 2013 Jan 31
5. Alpha A Fowler III, Christin Kim, Lawrence Lepler, Rajiv Malhotra, Orlando Debesa, Ramesh Natarajan, Bernard J Fisher, Aamer Syed, Christine DeWilde, Anna Priday, and Vigneshwar Kasirajan, Intravenous vitamin C as adjunctive therapy for enterovirus/rhinovirus induced acute respiratory distress syndrome, World J Crit Care Med. 2017 Feb 4; 6(1): 85–90.
6. Jing Li, Evidence is stronger than you think: a meta-analysis of vitamin C use in patients with sepsis, Crit Care. 2018; 22: 258.

Το κλειδί για την πρόληψη ασθενειών είναι η διατήρηση της υγείας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οι πιο σημαντικοί τρόποι ενίσχυσης του είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής, η κατανάλωση θρεπτικών τροφών, ο αρκετός ύπνος καθώς και η σωματική άσκηση.

Πρόσφατα Άρθρα

Μάθετε περισσότερα

για το νέο πρόγραμμα