ABH facelift slider
ABH facelift slider800x400

Facelift

Λίφτινγκ Προσώπου

Με το πέρασμα του χρόνου, παρατηρούνται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο, αρχίζει να σχηματίζεται περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα, εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και προβολή λίπους κάτω από τα μάτια («σακούλες»). Βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες, ενώ παρατηρείται απώλεια όγκου στα χείλη. Επίσης, επηρεάζεται το οβάλ (γωνίες) του προσώπου, ενώ ο λαιμός αρχίζει να «σπάει» και να παρατηρούνται οι πρώτες πτυχώσεις (μπάντες) του μυώδους πλατύσματος (ο μυς που βρίσκεται κάτω από το δέρμα του λαιμού).
Όλα τα παραπάνω ή και ο συνδυασμός αυτών δημιουργούν μια πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη στο πρόσωπο, η οποία με τη βοήθεια της επιστήμης και του κατάλληλα εκπαιδευμένου πλαστικού χειρουργού μπορούν να αναστραφούν και να βελτιωθούν δίνοντας ένα πιο σφριγηλό και νεανικό πρόσωπο.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι μέθοδοι face lift που χρησιμοποιούνται είναι πολλές και εξαρτώνται από τις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε προσώπου. Προτιμώνται όμως οι τεχνικές που έχουν να κάνουν με την ανόρθωση και επαναφορά των βαθύτερων στρωμάτων του προσώπου (high smas tehnique), παρά οι αναρτήσεις με ράμματα που δίνουν πολύ βραχύτερο αποτέλεσμα.

Στο ABH Medical Group εφαρμόζεται το αποκαλούμενο custom made face lift: μετά από εκτεταμένη και λεπτομερή ανάλυση του προσώπου, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση, απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο και όχι «τραβηγμένο» πρόσωπο.

Brow Lift

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης του προσώπου, όπως καταγράφηκαν από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση του μετωπιαίου μυός με εμφανή σχηματισμό ρυτίδων και αλλαγή του τόξου (πτώση) των υπερόφρυων (των φρυδιών).

Η επέμβαση Brow Lift πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού ενδοσκοπίου με οπτικές ίνες όπου με πραγματικά αθέατες τομές στο τριχωτό της κεφαλής επαναδιατάσσεται και αναρτάται ο μετωπιαίος μυς επιτυγχάνοντας ένα πιο ξεκούραστο και με πολύ λιγότερες ρυτίδες μέτωπο. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή ενώ το μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί στις 3-5 ημέρες.

Mid Face Lift

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της γήρανσης ενός προσώπου είναι ότι αυξάνεται η απόσταση της δακρυϊκής κοιλότητας της παρειάς (tear troph) από το κάτω βλέφαρο. Αυτό δημιουργεί την εικόνα ενός «πεσμένου» σχετικά προσώπου, ενώ παράλληλα βαθαίνει η ρινοπαρειακή αύλακα.

Στην τεχνική Mid Face Lift, με τη χρήση ενδοσκοπίου και από πολύ μικρές και αθέατες τομές στην κροταφική χώρα, επιτυγχάνεται ανόρθωση του μέσου προσώπου και δημιουργία ενός σφριγηλού και νεανικού προσώπου. Έτσι λοιπόν μικραίνει η απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα. Ανορθώνονται οι ρινοπαρειακές πτυχές. Ανυψώνεται ελαφρώς η γωνία του στόματος και, γενικότερα, αναστρέφεται όλη η εικόνα του πτωτικού προσώπου, δίνοντας στο άτομο μια πολύ πιο νεανική όψη, χωρίς εμφανείς ουλές και σημάδια. Εφαρμόζεται δε τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε νεαρότερες ηλικίες ανάλογα με το βαθμό πτώσης που εξαρτάται τόσο από βιολογικά, όσο και από κληρονομικά αίτια.

Neck Lift

Ένα σημείο που πλήττεται πολύ από το χρόνο και που δείχνει έντονα σημάδια γήρανσης είναι ο λαιμός. Σε αυτή την περιοχή, παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και σχηματισμός έντονων πτυχών που οφείλονται στο μυώδες πλάτυσμα, το μυ που εκτείνεται από το κατώτερο τμήμα της κάτω γνάθου έως την περιοχή της κλείδας που τον περιβάλλει. Επίσης, πολύ συχνή είναι η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή όπου μπορεί να γίνει είτε κάτω από το δέρμα (pre platysma), είτε κάτω από το μυώδες πλάτυσμα (post platysma fat). Έτσι, λοιπόν, η σαφής ανατομική γνώση και η σωστή διάγνωση της περιοχής αυτής μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή αυτή προσφέροντας λύση στο πιο ευκρινές και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο σημείο του προσώπου.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το neck lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση. Εάν πρόκειται για γενικευμένη χαλάρωση προσώπου, μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια ενός ολικού face lift. Ενώ, εάν πρόκειται για συσσώρευση λίπους πάνω ή κάτω από το πλάτυσμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση ή ανάρτηση του μυώδους πλατύσματος. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να απαιτείται ενδελεχής έλεγχος για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα

ΠΡΙΝ

fl-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-1a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

fl-2b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-2a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

fl-2b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-2a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

fl-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-1a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

fl-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-1a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

fl-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-1a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

fl-2b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

fl-2a@abh-medicalgroup_400x500

Συχνές Ερωτήσεις

Οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα πάνω από 40 ετών που τον απασχολούν οι αλλαγές του χρόνου στο πρόσωπό του. Ωστόσο, το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή είναι κάτι που θα το αποφασίσετε εσείς μαζί με τον ιατρό σας, έπειτα από λεπτομερή εξέταση και ανάλυση των σημείων που σας απασχολούν καθώς και επιλογή της κατάλληλης θεραπείας – τεχνικής που ταιριάζει σε εσάς.

Για προληπτικούς λόγους οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για 1 ή 2 24ωρα μετά την επέμβαση. Σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

Μετά από μία τέτοια επέμβαση οι ιστοί στο δέρμα του προσώπου επαναφέρονται στο στάδιο που βρίσκονταν αρκετά χρόνια πριν. Με αυτό τον τρόπο η γήρανση του δέρματος συνεχίζεται μεν αλλά πολύ πιο αργά. Σαν να έχουμε γυρίσει το ρολόι αρκετά χρόνια πίσω. Βασικά στοιχεία που συμβάλουν στη διάρκεια του αποτελέσματος είναι η χειρουργική τεχνική, η γονιδιακή προδιάθεση, η ποιότητα του δέρματος και του κολλαγόνου. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η αποφυγή του καπνίσματος και η διατήρηση σταθερού βάρους. Ο μέσος χρόνος διάρκειας είναι 10-15 χρόνια.


Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
με το ΔΡ. Αθανασίου

Συνδυάστε με: