ABH gynaikomastia slider
ABH gynaikomastia slider 800x400

Γυναικομαστία

Απαλλαγείτε από τη Γυναικομαστία Άμεσα & Ανώδυνα!

Ο όρος «γυναικομαστία» έχει επικρατήσει διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο των υπερμεγέθων αντρικών μαστών. Συνήθως πρόκειται για υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα σε άνδρες και κατά 90% δεν υποκρύπτει ορμονική διαταραχή, αλλά είναι αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής αστοχίας στη διάρκεια της εφηβείας όταν πια ορμονικά αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα δύο φύλα και να διαμορφώνουν τους δευτερογενείς χαρακτήρες του φύλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Η διόρθωση της γυναικομαστίας είναι χειρουργική. Ανάλογα με το ποσοστό λίπους ή μαζικού αδένα στο στήθος, προτείνεται είτε η αντιμετώπιση μέσω της λιποαναρρόφησης είτε μέσω αφαίρεσης του μαζικού αδένα. Τις περισσότερες φορές γίνεται μία ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής και αφαιρείται όλος ο υπόλοιπος μαζικός αδένας. Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή και γίνεται ταυτόχρονα σύσφιξη του μαστού.

Η νάρκωση είναι συνήθως τοπική ή σε συνδυασμό με μέθη (sedation) και η νοσηλεία είναι από μερικές ώρες έως το πολύ μία ημέρα. Η επίδεση είναι ειδική πιεστική, δεν φαίνεται από τα ρούχα και παραμένει στο θώρακα για 10 ημέρες οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα. Ο θώρακας θα πάρει την τελική του μορφή σε 4-6 μήνες όταν έχουν υποχωρήσει τελείως τα οιδήματα. Οι ουλές στα περισσότερα περιστατικά χάνονται σχεδόν τελείως και δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν τρίχες στο θώρακα, μπορούν μετά το εξάμηνο να εμφανιστούν χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα ξεχωρίσει ίχνη της επέμβασης.

Συχνές Ερωτήσεις Γυναικομαστίας

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μικρή ηλικία, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα του ασθενούς διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Επίσης, τα ψυχολογικά οφέλη για τον έφηβο είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή του.Σημαντικό είναι βέβαια, όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά το πρόβλημα της γυναικομαστίας,να ελεγχθεί από τον ενδοκρινολόγο ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ορμονικό πρόβλημα. Πολλές φορές αγόρια που έχουν αυτό το πρόβλημα στην προσπάθειά τους να το καμουφλάρουν, αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους και αυτό βέβαια όταν χάσουν το βάρος θα προσθέσει μία επιπλέον χαλάρωση στο δέρμα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον με ολική αναισθησία ή μέθη στις πλέον ασφαλείς συνθήκες. Ο ασθενής μετά το πέρας νιώθει μια μικρή ενόχληση (σαν μυικό τσούξιμο). Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος ενώ μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σχεδόνα αμέσα. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Για ένα μήνα συνιστάται η χρήση ειδικού ελαστικού γιλέκου. Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως την 8η μέρα μετεπεμβατικά.

Το αποτέλεσματα είναι εμφανή από την πρώτη μετεπεμβατική ημέρα και οι τομές είναι τόσο μικρές που θεωρούνται αθέατες μετά από μικρό διάστημα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Περιπτώσεις Γυναικομαστίας

Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
με το ΔΡ. Αθανασίου

Συνδυάστε με: