Κωτσής Ιωάννης MSc

Αθλητικός Διατροφολόγος – Εργοφυσιολόγος

Υποψήφιος Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

E-mail:kotsis@abhmg.abh.gr

 

Ο Γιάννης Κωτσής είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με ειδίκευση στη Διατροφή Αθλουμένων. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Από το 2009 έως σήμερα υποστηρίζει συστηματικά την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου από τη θέση του Αθλητικού Διατροφολόγου, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής και Φυσιολογίας της Άσκησης σε όλα τα τμήματα υποδομής της ΕΠΟ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις, όπως η Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας αλλά και σε αθλητικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Super/Football League ως αθλητικός διατροφολόγος. Επιπρόσθετο πεδίο έρευνας και απασχόλησης είναι η πρόληψη – αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, που εφάρμοσε από το 2005 – αρχικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ έως το 2009 – και στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου έως και σήμερα.

Η αγάπη του για τα επιστημονικά πεδία της διατροφής και της άσκησης – αποκατάστασης, τον οδήγησαν στη δημιουργία του “Science Place Personal Training Studio” Ι & ΙΙ και του “The Edge Performance Center”, εξειδικευμένα προπονητικά κέντρα, όπου υποστηρίζονται αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και απλοί αθλούμενοι με γνώμονα τη λειτουργική προπόνηση και την ισορροπημένη διατροφή. Από το 2015 συνεργάζεται με το ABH Medical Group ως επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Αξιολόγησης Ανθρώπινης Απόδοσης.

Υπηρεσίες του Ιατρού