ABH_leiansi_ritidon_slider_
ABH_leiansi_ritidon_slider_800x400

Λείανση ρυτίδων

Πείτε αντίο στις ρυτίδες έκφρασης με τη βοήθεια της βοτουλινικής τοξίνης!

Αμείλικτος ο χρόνος που περνά και αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα, που σταδιακά αρχίζει να εμφανίζει λεπτές γραμμές, τις γνωστές ρυτίδες. Οι ρυτίδες αρχικά αποτυπώνουν, κυρίως, τις έντονες εκφράσεις μας και, όσο μεγαλώνουμε, βαθαίνουν και γίνονται πιο έντονες.

Διαβάστε Περισσότερα

Ειδικότερα οι ρυτίδες εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας σχεδόν από τα 20 μας χρόνια και πληθαίνουν με το πέρασμα των ετών. Οι ρυτίδες διακρίνονται σε δυναμικές και σε στατικές. Δυναμικές ρυτίδες είναι αυτές, που σχηματίζονται από τις κινήσεις του προσώπου, για αυτό και είναι πιο γνωστές ως «ρυτίδες έκφρασης». Στατικές καλούμε τις ρυτίδες, που σχηματίζονται με το πέρασμα του χρόνου και είναι εμφανές ακόμα και όταν παραμένουμε ανέκφραστοι.

Στην αρχή διαγράφονται αχνά σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας του προσώπου – στις εξωτερικές γωνίες των ματιών (σημείο γνωστό και ως «πόδι της χήνας»), γύρω από το στόμα και ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο) – και είναι η πιο σαφής ένδειξη πως κάτι αλλάζει στο δέρμα μας. Εν τω μεταξύ, η επιβράδυνση του κυτταρικού μεταβολισμού και η φθίνουσα παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και η μείωση του λιπώδους ιστού που αποδιοργανώνει το δίκτυο στήριξης της επιδερμίδας, είναι η αιτία για την απώλεια του όγκου που δημιουργούνται κάτω από το δέρμα, κάτω από την επιφάνεια και σχηματίζονται οι ρυτίδες.

Γιατί, κάποιοι έχουν περισσότερες και κάποιοι λιγότερες ρυτίδες; Για ποιους λόγους εμφανίζονται στο δέρμα;

Σημαντικοί παράγοντες, που συμβάλλουν στην εμφάνιση των ρυτίδων, είναι η κληρονομικότητα, η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία και σε ρυπογόνο ατμόσφαιρα, καθώς και το κάπνισμα. Επιπλέον ενοχοποιούνται το στρες, αλλά και η έλλειψη ύπνου.

Κι αν εκείνες επιμένουν να υπάρχουν, εμείς τις αντιμετωπίζουμε με τη βοήθεια της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς, που έχει πολλά να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, τη λείανση των ρυτίδων, δηλαδή.

Η καθημερινή ενυδάτωση μπορεί να καθυστερήσει τις ρυτίδες. Ένας από τους λόγους, που επιβραδύνονται οι κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος, οδηγώντας στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, είναι η απώλεια νερού. Για την ενυδάτωση του δέρματος χρειάζεται τα κύτταρα να έχουν αποθέματα νερού και, ταυτόχρονα, η κεράτινη στιβάδα να είναι συμπαγής, ώστε να συγκρατεί την υγρασία. Όμως η καθημερινή έκθεση σε «εχθρικούς» παράγοντες «στεγνώνει» τον οργανισμό. Τα αποθέματα νερού εξαντλούνται και τότε εμφανίζονται λεπτές γραμμές, στις οποίες, αν δεν επέμβουμε έγκαιρα, θα εξελιχθούν σε ρυτίδες. Με συστηματική ενυδάτωση μπορούμε να αναπληρώσουμε τις απώλειες, διασφαλίζοντας την ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας κι έτσι να παρατείνουμε τη φρεσκάδα τη φρέσκια μας όψη.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι σύμμαχος των επιστημόνων στη λείανση των ρυτίδων. Ανήκει στην κατηγορία των νευροτοξινών, οι οποίες έχουν δύο βασικές δράσεις. Επιδρούν στις συγκεντρώσεις των ιόντων στην κυτταρική μεμβράνη, εμποδίζοντας, έτσι, τον έλεγχο των νευρώνων, ενώ παρεμβάλλονται μεταξύ των συνάψεων, εμποδίζοντας, έτσι, την επικοινωνία των νευρώνων.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πλέον δημοφιλή θεραπεία για άνδρες και γυναίκες, που θέλουν να απαλλαγούν από τις ρυτίδες και τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Που εφαρμόζεται;

Είναι εντελώς ανώδυνη θεραπεία και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά:

 • Ρυτίδες Μετώπου (ρυτίδες άρνησης)
 • Ρυτίδες Μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού)
 • Ρυτίδες Ματιών (πόδι χήνας)
 • Ρυτίδες Μύτης (bunny lines)
 • Ρυτίδες Χειλιών (marionette lines)
 • Ρυτίδες Λαιμού (Nefertite)

Με την εφαρμογή της, προκαλεί χαλάρωση στους μιμικούς μύες του προσώπου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις εκφράσεις του προσώπου, δημιουργώντας επιλεκτική αδρανοποίησή τους και περιορισμό της κινητικότητάς τους.
Η εφαρμογή γίνεται τοπικά με πολύ ψιλές ενέσεις στις περιοχές που θέλουμε να προκαλέσουμε χαλάρωση.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα

ΠΡΙΝ

ABH_leiansi_ritidon-0201B

ΜΕΤΑ

ABH_leiansi_ritidon-0201A

ΠΡΙΝ

ABH_leiansi_ritidon-0202B

ΜΕΤΑ

ABH_leiansi_ritidon-0202A

ΠΡΙΝ

ABH_leiansi_ritidon-0203B

ΜΕΤΑ

ABH_leiansi_ritidon-0203A

ΠΡΙΝ

ABH_leiansi_ritidon_0102B

ΜΕΤΑ

ABH_leiansi_ritidon_0102A

ΠΡΙΝ

ABH_leiansi_ritidon-0101B

ΜΕΤΑ

ABH_leiansi_ritidon-0101A

ΠΡΙΝ

ABH_leiansi_ritidon-0301B

ΜΕΤΑ

ABH_leiansi_ritidon-0301A

Συχνές Ερωτήσεις

Πρόκειται για μία καινοτόμα θεραπεία η οποία είναι ιδανική για όσους επιθυμούν:

• Σβήσιμο των λεπτών γραμμών
• Μείωση και απάλυνση των έντονων ρυτίδων
• Ολική ανανέωση της συνολικής όψης του προσώπου
• Λαμπερή επιδερμίδα και νεανική όψη.
• Βελτίωση της υφής και λείανση της επιδερμίδας
• Ανάκτηση νεότητας και φρεσκάδας που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο ξεκούραστο.
• Σύσφιξη και τόνωση του περιγράμματος του προσώπου.
• Ενίσχυση του τόνου της επιδερμίδας. Το πρόσωπο αποκτά μία καθαρή, φωτεινή και υγιή όψη.
• Λείανση ρυτίδων λαιμού – Nefertiti lift

Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν από 4-6 μήνες. Παράγοντες, που επηρεάζουν τη διάρκεια, είναι η εκφραστικότητα, η έκθεση στον ήλιο, και φυσικά η ποσότητα τοξίνης, που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός κατά την εφαρμογή και η διάλυσή της.

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας σε μασχάλες, παλάμες και πατούσες, στο βλεφαρόσπασμο, σε κάποιες μορφές ημικρανίας ή κεφαλαλγίας καθώς και σε περιπτώσεις στραβισμού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει ακριβής διάγνωση από τον γιατρό, πριν γίνει οποιαδήποτε θεραπεία.


  Κλείσε τώρα
  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
  με τη ΔΡ. Φατσέα

  Άλλες Υπηρεσίες: