ABH dark cyrcle slider
ABH dark cyrcle slider 800x400

Μαύροι Κύκλοι – Σακούλες

Οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα υπερμελάχρωσης του δέρματος κάτω από τα μάτια τόσο στην επιφανειακή στοιβάδα όσο και στα βαθύτερα στρώματα του χορίου.Μπορεί να εμφανιστούν σε μικρή ηλικία τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες και δίνουν την όψη ενός κουρασμένου προσώπου. Πολλές φορές αυτή η υπερμελάχρωση συνδυάζεται με ένα χαρακτηριστικό “βαθούλωμα” το οποίο εντείνει το πρόβλημα της δυσχρωμίας και το κάνει πιο ορατό. Αυτό το βαθούλωμα, είναι το αποτέλεσμα της απώλειας ή της ατροφίας του ιστού της περικογχικής περιοχής. Σε αντίθεση με το βαθούλωμα αυτό, υπάρχει επίσης και η σακούλα, που είναι το χαρακτηριστικό φούσκωμα που δημιουργείται στο κάτω βλέφαρο από συσσώρευση λίπους στην περικογχική περιοχή. Κάθε ένα από τα παραπάνω προβλήματα μπορεί να εμφανιστεί μόνο του, ή σε συνδυασμό με τα άλλα. Απασχολεί ιδιαιτέρως άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικιών και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη θεραπεία του.

Διαβάστε Περισσότερα

Σήμερα υπάρχει μια βραβευμένη σειρά θεραπειών, που μπορεί να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Αρκεί να γίνει μια σωστή και συνολική εκτίμηση της κατάστασης και να δοθεί το βέλτιστο πλάνο θεραπείας.

Για τους μαύρους κύκλους:

  • Μπορούμε να εφαρμόσουμε λευκαντικές κρέμες αλλά και μεσοθεραπευτικά υλικά που θα βελτιώσουν το χρωματισμό και την υφή της επιδερμίδας.
  • Επίσης, υπάρχει μια σειρά χημικών peeling νανοτεχνολογίας που βοηθούν στην αποκατάσταση της μελανίνης και τη χρωματική εξισορρόπηση.
  • Στη διάθεσή μας ακόμα έχουμε τα πρωτόκολλα βιομιμητικών πεπτιδίων που καταπολεμούν την υπερμελάχρωση και βοηθούν τον οργανισμό να αναπτύξει τους μηχανισμούς ώστε να καταπολεμήσει ο ίδιος τις δυσχρωμίες.
  • Τέλος η θεραπεία με δερμοαπόξεση Silkpeel βοηθάει στην αποκατάσταση της βλάβης.

Επειδή όμως ο δερματικό ιστός τείνει να γυρίζει στη “φυσική” του κατάσταση, θα πρέπει ο ασθενείς να μεριμνά συχνά και να φροντίζει τη συγκεκριμένη περιοχη. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην αρχική διάγνωση από το δερματολόγο καθώς βλάβες που εμφανίζονται σαν δυσχρωμίες, μπορεί τελικά να οφείλονται σε αγγειακές βλάβες ή και ευρυαγγείες και να μην καλύπτονται από τις παραπάνω μεθόδους.

Για το “βαθούλωμα” στα μάτια:

Είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα και άμεσα σχετικά με τη χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος. Εκεί με μια ειδική ατραυματική βελόνα, ενίεται το υαλουρονικό και αποκαθιστά το χαμένο όγκο από το κάτω βλέφαρο,λειαίνοντας την όψη “λακούβας” και χαρίζοντας πιο ξεκούραστο βλέμμα. Η θεραπεία αυτή είναι απόλυτα ανώδυνη καθώς εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα 30 λεπτά πριν την εφαρμογή.

Μετά το τέλος της, ενδεχομένως να υπάρξει ένα μικρό οίδημα το οποίο και υποχωρεί σε 1-2 ημέρες. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6 μήνες.

Για τις “σακούλες” ματιών:

Για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών σακούλων εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα βιομιμητικών πεπτιδίων ειδικά για τη λιποδιάλυση στην υποφθαλμική περιοχή. Η έκχυση πεπτιδίων στο λιπώδη ιστό συμβάλλει στη συρρίκνωση των λιποκκυτάρων και αποτρέπει την αναδιόγκωσή τους. Η περιοχή αποκαθίσταται φυσικά. Καθώς διεγείρεται η σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ανακτάται η σφριγηλή και νεανική όψη του δέρματος στα κάτω βλέφαρα, οι «σακούλες» εξαφανίζονται και η επιδερμίδα επιστρέφει στο φυσιολογικό επίπεδο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
eyebags

Προτεινόμενες Θεραπείες:


    Κλείσε τώρα
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
    με τη ΔΡ. Φατσέα