Neck Lift

Neck Lift

Ο λαιμός αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα κύρια στοιχεία σφριγηλότητας και ομορφιάς ενός προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου, την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και το καθημερινό στρες, παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος το οποίο χάνει τη σφριγηλότητά του. Ένα σημείο που πλήττεται πολύ από το χρόνο και που δείχνει έντονα σημάδια γήρανσης είναι ο λαιμός. Σε αυτή την περιοχή, παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και σχηματισμός έντονων πτυχών που οφείλονται στο μυώδες πλάτυσμα, το μυ που εκτείνεται από το κατώτερο τμήμα της κάτω γνάθου έως την περιοχή της κλείδας που τον περιβάλλει.
Επίσης, πολύ συχνή είναι η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή όπου μπορεί να γίνει είτε κάτω από το δέρμα (pre platysma), είτε κάτω από το μυώδες πλάτυσμα (post platysma fat). Έτσι, λοιπόν, η σαφής ανατομική γνώση και η σωστή διάγνωση της περιοχής αυτής μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή αυτή προσφέροντας λύση στο πιο ευκρινές και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο σημείο του προσώπου.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το neck lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση. Εάν πρόκειται για γενικευμένη χαλάρωση προσώπου, μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια ενός ολικού face lift. Ενώ, εάν πρόκειται για συσσώρευση λίπους πάνω ή κάτω από το πλάτυσμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση ή ανάρτηση του μυώδους πλατύσματος. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να απαιτείται ενδελεχής έλεγχος για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.
Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τοπική αναισθησία είτε με μέθη. Το είδος όμως της αναισθησίας που χρησιμοποιεί ο ιατρός καθορίζεται και από το εάν ο ασθενής επιθυμεί και άλλες αισθητικές επεμβάσεις παράλληλα με αυτή του λαιμού (face lift, brow lift). Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται γενική αναισθησία, έτσι ώστε ο ασθενής να μην ταλαιπωρηθεί παραμένοντας ακίνητος για αρκετή ώρα.
Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου και το εξειδικευμένο προσωπικό του ABH Medical Group, με σωστή διάγνωση της περιοχής, μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όψη του λαιμού σας χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας κάθε ανθρώπου αλλά και το χρόνο που επιλέγεται για να γίνει η επέμβαση. Έτσι, εάν ο λαιμός έχει υποστεί μικρή φθορά από το χρόνο, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι καμία επέμβαση δεν σταματάει μόνιμα το χρόνο. Καθυστερεί όμως τις φθορές του και τις απαλύνει για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Με τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Δρ. Αθανασίου στο ABH Medical Group, η επέμβαση γίνεται με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση και θεωρείται σχεδόν ανώδυνη. Συνήθως οι ασθενείς που έχουν κάνει επέμβαση στο λαιμό, νιώθουν για κάποιο διάστημα ένα τράβηγμα στην περιοχή. Ωστόσο, αυτό περνάει με την πάροδο του χρόνου. Οι περισσότεροι ασθενείς του ABH Medical Group και του Δρ. Αθανασίου δηλώνουν ότι ένιωσαν πολύ λιγότερο πόνο απο ότι περίμεναν.

Τα αποτελέσματα του neck lift είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό άμεσα ορατά αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης. Βέβαια υπάρχει ένα μικρό οίδημα το οποίο και υποχωρεί σταδιακά στον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση.

Οποιοσδήποτε ασθενής εμφανίζει χαλάρωση στη περιοχή του λαιμού και πτυχές, αλλά το δέρμα διατηρεί μία σχετική ελαστικότητα, θεωρείται ιδανικός υποψήφιος για αυτή την επέμβαση. Σε γενικές γραμμές, στο ABH Medical Group συστήνουμε στους ασθενείς μας να απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό πριν οι ρυτίδες γίνουν πολύ βαθιές. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο φυσικό. Ωστόσο, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθεί κάποιος ότι θέλει να βελτιώσει την εικόνα του λαιμού του, μπορεί να συμβουλευτεί τον πλαστικό χειρουργό κ. Αθανασίου για να του δώσει την επιστημονική του συμβουλή.

Η παραμονή του ασθενούς για 24 ώρες συνίσταται τόσο για προληπτικούς λόγους όσο και για τον καλύτερο έλεγχο της μετεπεμβατικής του πορείας. Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα.

Δωρεάν

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Κάνε την αλλαγή

Περιπτώσεις
Πριν & Μετά

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ το Δωρεάν ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
με το ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Συνδυαζόμενες με: