ABH threads slider
ABH threads slider 800x400

Νήματα Ανόρθωσης Προσώπου & Σώματος

Αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου και άμεση σύσφιξη σώματος

Η θεραπεία ανόρθωσης με νήματα γνωστή και ως «μη επεμβατικό λίφτνγκ», είναι μία ελάχιστα επεμβατική και σχεδόν αναίμακτη μέθοδος αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος και της επαναφοράς του κολλαγόνου.

Τα νήματα είναι ουσιαστικά αγγειοχειρουργικά απορροφήσιμα ράμματα διαφόρων τύπων τα οποία εφαρμόζονται κάτω από την επιδερμίδα σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη φορά. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία θα εφαρμοστούν «τραβούν» το χαλαρωμένο δέρμα έτσι ώστε να δείχνει πιο σφριγηλό ενώ παράλληλα προκαλούν τη νεοκολλαγονογένεση και την παραγωγή ελαστίνης.

Διαβάστε Περισσότερα

Είναι βιοδιασπώμενα, και άρα μετά την εφαρμογή τους απορροφώνται από τον οργανισμό σε διάστημα 8-12 μηνών. Η δράση τους όμως διαρκεί περισσότερο καθώς με την εφαρμογή τους προκαλείται «τραυματισμός» και ο οργανισμός ξεκινά τη διαδικασία επούλωσης και άρα την παραγωγή κολλαγόνου γύρω από αυτά.

Η θεραπεία με νήματα έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 90, όμως τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των υλικών έχει προχωρήσει δραματικά με πολλούς νέους τύπους νημάτων να είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά για την εφαρμογή του βέλτιστου πλάνου θεραπείας και για αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Ιδανική θεραπεία για όσους δεν επιθυμούν το νυστέρι

Η θεραπεία ανόρθωσης με νήματα είναι ιδανική για όσους δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική διαδικασία facelift ή δεν μπορούν να πάρουν γενική αναισθησία. Η θεραπεία έχει πολύ μικρότερο χρόνο αποκατάστασης από το επεμβατικό facelift, είναι πολύ πιο ανώδυνη και φυσικά πολύ πιο οικονομική. Δεν απαιτούνται τομές και ο ασθενής μπορεί να γυρίσει στην καθημερινότητά του από την επόμενη κιόλας ημέρα. Η θεραπεία συνδυάζεται με fillers υαλουρονικού οξέος και υδροξυαπατίτη για την επίτευξη της βέλτιστης ανόρθωσης του προσώπου.

Ασφαλής διαδικασία με άμεσα αποτελέσματα

Τα νήματα ακολουθούν αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE), ενώ χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον ιατρικό χώρο σε χειρουργικές επεμβάσεις για συρραφή ιστών. Η τοποθέτησή τους γίνεται με τη χρήση των ειδικών πολύ λεπτών κοίλων βελονών μέσα στις οποίες είναι ήδη τοποθετημένα τα νήματα, αφού μια ώρα νωρίτερα έχει γίνει τοπικά χρήση αναισθητικής κρέμας ή και εφαρμογή τοπικής αναισθησίας. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα αποστειρωμένο, οδοντωτό ή μη, και με την απλή εισαγωγή της στο δέρμα και την αφαίρεσή της, το νήμα μένει στη θέση που έχουμε προκαθορίσει. Οι βελόνες αυτές έχουν μήκος από 25 χιλιοστά μέχρι 100 χιλιοστά (10 εκατοστά) και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περιοχή.

Τα νήματα τοποθετούνται υποδερμικά χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη τεχνική.

Η εξειδίκευση στην τεχνική εισαγωγής νημάτων είναι ένας παράγοντας που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επίτευξη ενός άρτιου και φυσικού αποτελέσματος. Η Δρ. Ντόλυ Φατσέα ως επί κεφαλής εκπαιδεύτρια του ECAMS είναι πιστοποιημένη στη θεραπεία νημάτων ενώ εκπαιδεύει και γιατρούς από όλο τον κόσμο στην τεχνική DLift.

Τύποι Νημάτων

Ανάλογα την περιοχή ενδιαφέροντος ο δερματολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός επιλέγουν τον κατάλληλο τύπο νημάτων για να επιτύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Tornado νήματα κατάλληλα για βαθύτερες ρυτίδες, λιγότερος αριθμός νημάτων Από 60-80 mm αυτά τα νήματα προτιμώνται για μεγαλύτερη ενεργοποίηση του κολλαγόνου.

Νήματα double screw κατάλληλα για νεότερους ασθενείς. Από 30mm- 100mm ιδανικά για πρόσωπο και για την παραγωγή κολλαγόνου μέσω της ευαισθητοποίησης των ινοβλαστών.

Νήματα κώνων & διπλών κώνων

Με ειδικό πρωτόκολλο εφαρμόζονται νήματα τεχνολογίας Polydioxanone PDO Dual διπλών κώνων και νήματα καπρολακτόνης PCLA μονών κώνων με κάνουλα.
Τα νήματα Dual, είτε τα PDO διπλών κώνων , είτε τα καπρολακτόνης PCLA μονών κώνων ή barbed έχουν βγει πρόσφατα στην αγορά και επιτυγχάνουν καλύτερα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα. Επίσης διαθέτουν πιστοποίηση FDA & CE. Τα νήματα καπρολακτόνης ρυθμίζουν και μεγιστοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Έχουν ένδειξη σε πρόσωπα βαριά με μεγαλύτερη πτώση και μεγαλύτερο πάχος δέρματος. Λόγω της ποιο μακροπρόθεσμης απορρόφησής τους από τον οργανισμό το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Τα νήματα εφαρμόζονται εφόσον έχουν προηγηθεί λεπτομερείς μετρήσεις του προσώπου με μέγιστη ακρίβεια.

Με το «lifting χωρίς νυστέρι» επιτυγχάνουμε:

• Άμεση αντιμετώπιση χαλάρωσης προσώπου και σώματος χωρίς επέμβαση
• Ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου
• Σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος
• Βελτίωση της ελαστικότητας και της δομής του δέρματος
• Δημιουργία γωνιών και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου
• Γλυπτική σώματος (σύσφιξη & ανόρθωση κοιλιακής χώρας, βελτίωση περιγραμμάτων, ανόρθωση γλουτών-μηρών-στήθους, σύσφιξη σε χαλαρά μπράτσα κλπ).

Θεραπεία για όλες τις ηλικίες

Η θεραπεία με νήματα απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς άνω των 30 ετών, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζουν χαλάρωση της επιδερμίδας τους, απώλεια του όγκου και της σφριγηλότητας και πτώση του οβάλ του προσώπου. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η στήριξη για να μπορέσει να δημιουργήσει την σωστή υποδομή κολλαγόνου.

Βέβαια ακόμα και σε ασθενείς μικρότερης ηλικίας μπορεί να είναι η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία αν έχει προηγηθεί απώλεια κιλών και κατά συνέπεια έχει υποχωρήσει ο λιπώδης ιστός από την επιδερμίδα αφήνοντάς το πιο χαλαρό.

ιδικοί τύποι double screw νημάτων εφαρμόζονται επίσης στο άνω χείλος σε συνδυασμό με θεραπεία υαλουρονικού οξέος για την ανόρθωση του άνω χείλους και την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος.

Θεραπεία D-Lift για σωστή στήριξη και ανόρθωση του προσώπου

Η Δρ. Φατσέα εφαρμόζει αποκλειστικά τη θεραπεία DLift η οποία είναι ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για τη σύσφιξη και αναδόμηση του προσώπου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι περιλαμβάνει η θεραπεία DLift

Θεραπεία με νήματα σώματος

Η βραβευμένη θεραπεία με νήματα είναι ιδανική για την αποκατάσταση της χαλάρωσης και τη σύσφιξη του σώματος. Ειδικοί τύποι νημάτων τοποθετούνται

Στους έσω μηρούς

Στην περιοχή πάνω από το γόνατο όπου πολλές φορές παρατηρείται χαλάρωση ακόμα και σε νεαρές ηλικίες

Στους γλουτούς για ανόρθωση

Ακόμα μπορούν να εφαρμοστούν στους βραχίονες αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα

ΠΡΙΝ

ABH THREADS B1

ΜΕΤΑ

ABH THREADS A1

ΠΡΙΝ

ABH THREADS B2

ΜΕΤΑ

ABH THREADS A2

ΠΡΙΝ

122

ΜΕΤΑ

12

ΠΡΙΝ

111

ΜΕΤΑ

111

Συχνές Ερωτήσεις για τα Νήματα

Ανάλογα την περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία ανόρθωσης προσώπου, λαιμού και σώματος με νήματα διαρκεί από 18 έως 24 μήνες.

 • Είναι σημαντικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες μετά τη θεραπεία με νήματα.
 • Η χρήση πάγου για 10 λεπτά μετά την εφαρμογή έτσι ώστε να ανακουφιστεί το οίδημα.
 • Να αποφευχθεί η λήψη αντιφλεγμονωδών παυσιπόνων αλλά να προτιμηθεί παρακεταμόλη
 • Να αποφύγετε τον ύπνο από την πλευρά που έγινε η εφαρμογή έτσι ώστε να μην ασκείται πίεση στο σημείο.
 • Να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο ή η έντονη γυμναστική για 10 ημέρες.
 • Να γίνεται χρήση της ειδικής μάσκας στήριξης και να αποφεύγονται οι έντονες μασητικές κινήσεις.

Το κόστος της θεραπείας νημάτων δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς. Εξαρτάται από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Πριν την εφαρμογή η Δρ. Φατσέα πραγματοποιεί αναλυτικές μετρήσεις και σχεδιασμό της υπό θεραπείας περιοχή έτσι ώστε να καταρτιστεί το βέλτιστο πλάνο θεραπείας.


  Κλείσε τώρα
  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
  με τη ΔΡ. Φατσέα

  Άλλες Υπηρεσίες: