Ωτική Νευροτροποποίηση
Στη σημερινή εποχή, όλοι μας καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» από εικόνες-πρότυπα καλλίγραμμων σωμάτων, που έχουν θέσει πολύ υψηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα της εξωτερικής εμφάνισης. Στην αναζήτησή μας για το τέλειο σώμα μπορεί πολλές φορές να οδηγηθούμε σε λάθη και υπερβολές, που πιθανόν να κοστίσουν ακριβά στη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι οδηγούνται με τον τρόπο αυτό σε συνεχείς αυξομειώσεις βάρους, φαινόμενο που μπορεί να καταλήξει σε παχυσαρκία ή ανορεξία.Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους αποτελεί πρώτιστα ζήτημα υγείας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο, πέρα από κάθε άλλο στόχο. Η ωτική νευροτροποποίηση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια για καλύτερη υγεία και φυσιολογικό βάρος.
Διαβάστε Περισσότερα

Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, το στομάχι εκτείνεται και εσωτερικοί νευρικοί δέκτες «αντιλαμβάνονται» τον όγκο των τροφίμων και την πίεση στο τοίχωμα του στομαχιού. Αυτοί οι δέκτες στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου, προκαλώντας την αίσθηση της πληρότητας.
Οταν το στομάχι κάνει τις περισταλτικές του κινήσεις και αδειάζει, εμφανίζεται πάλι η επιθυμία για φαγητό. Επιδρά σε αυτή ακριβώς την αλληλουχία λειτουργιών στέλνοντας ψευδή ερεθίσματα, με συνέπεια την επιτάχυνση του αισθήματος κορεσμού που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη όρεξη.
Η δράση της ωτικής νευροτροποποίησης επεκτείνεται και στον μεταβολισμό.Βελτιώνεται σταδιακά η ήδη ασταθής μεταβολική λειτουργία του σώματος. Ετσι κινητοποιείται ο οργανισμός να αποκτήσει μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό, να κάνει δηλαδή περισσότερες καύσεις.
Πώς επηρεάζει και τι είδους σχέση μπορεί να έχει η τροφή που τρώμε με τη συναισθηματική μας διάθεση, άγχος, λύπη, χαρά;
Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα από τα πιο περίπλοκα νεύρα των εγκεφαλικών συζυγιών και έχει ένα «δαίδαλο» από διάφορες λειτουργίες που διαπλέκονται και μεταξύ τους και με τις λειτουργίες άλλων νεύρων. Οι συνδέσεις του είναι περίπλοκες, κυρίως όμως με το γλωσσοφαρυγγικό νεύρο από όπου βγαίνουν από το ίδιο τρήμα του εγκεφάλου μαζί. Το πνευμονογαστρικό νεύρο έχει τόσο κινητικές ίνες όσο και διαφόρων άλλων ειδών αισθητικές ίνες για διάφορες λειτουργίες.
Οι κινητικές ίνες όμως είναι εκείνες που εκκινούν από το μικτό πυρήνα.
Ο άνθρωπος και διάφορα ζώα έχουν μια έμφυτη προτίμηση στις γλυκές γεύσεις, η γεύση και οι άλλες σωματικές αισθήσεις δεν επαρκούν από μόνες τους ως μόνη εξήγηση της ποσότητας τροφής που καταναλώνουμε σε διάφορες περιστάσεις.
Κλείσε τώρα
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
με τον κ. Πλατρίτη