ABH Otoplasty slider
ABH Otoplasty slider 800x400

Ωτοπλαστική

Σας ενοχλεί η όψη των αυτιών σας?

Τα «αφεστώτα ώτα» ή πεταχτά αυτιά, είναι μια πολύ συχνή διαταραχή που παρουσιάζεται από μικρή ηλικία, κυρίως λόγω υπερπλασίας ή απλασίας κάποιων στοιχείων – έλικας, ανθέλικας ή κόγχης – των αυτιών. Πεταχτά αυτιά παρατηρούνται σε όλες τις ηλικίες, σε άνδρες, σε γυναίκες και σε παιδιά.
Tα άτομα που εμφανίζουν αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) ή κάποια άλλη δυσμορφία των αυτιών τους, συνήθως νιώθουν μειονεκτικά, υποφέρουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν την αισθητική αυτή ατέλειά τους.
H εγχείρηση ωτοπλαστικής αποσκοπεί στο να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά, δηλαδή τα αυτιά που προεξέχουν από το κεφάλι περισσότερο από το φυσιολογικό. Αποτελεί την πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση.

Ασφαλής διαδικασία για μόνιμα αποτελέσματα

Η επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη, ενώ δεν απαιτεί νοσηλεία πέρα κάποιων ωρών. Στην ωτοπλαστική συγκαταλέγεται και η μείωση του λοβίου, που μπορεί να προέλθει είτε από τη χρήση κοσμημάτων στο αυτί, είτε συντελείται με την πάροδο του χρόνου.
Άλλες ωτοπλαστικές επεμβάσεις, που όμως δεν είναι τόσο συνηθισμένες, αλλά προσφέρουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα, είναι η σμίκρυνση μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός κ.α.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα

ΠΡΙΝ

oto-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

oto-1a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

oto-2b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

oto-2a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

oto-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

oto-1a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

oto_2b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

oto_2a@abh-medicalgroup_400x500

ΠΡΙΝ

oto-1b@abh-medicalgroup_400x500

ΜΕΤΑ

oto-1a@abh-medicalgroup_400x500

Συχνές Ερωτήσεις Ωτοπλαστικής

Από την ηλικία των 7 ετών μπορεί να αντιμετωπιστεί άφοβα το ανατομικό αυτό πρόβλημα, καθώς το εξωτερικό μέρος του αυτιού έχει αποκτήσει σε μεγάλο ποσοστό πλήρη ανάπτυξη. Όταν η επέμβαση γίνεται σε παιδική ηλικία, τα ψυχολογικά οφέλη είναι πολλαπλά για την αυτοπεποίθηση του νεαρού ασθενούς.

Η επέμβαση πραγματοποιείται κυρίως με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία με δύο ώρες. Αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο χειρουργικός επίδεσμος που καλύπτει το πρόσωπο του ασθενούς, την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση, η αισθητική διόρθωση είναι άμεσα ορατή. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές όταν υποχωρήσει πλήρως το οίδημα, δηλαδή περίπου 1 μήνα μετά την επέμβαση.

Tο αισθητικό αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο εφ΄ όρου ζωής και τα αυτιά δεν αλλάζουν ποτέ πια θέση ή μέγεθος, αρκεί η επέμβαση να γίνει από έμπειρο ειδικό πλαστικό χειρουργό.


    Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
    με το ΔΡ. Αθανασίου

    Συνδυάστε με: