ABH Otoplasty slider
ABH Otoplasty slider 800x400

Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Τα «αφεστώτα ώτα» ή πεταχτά αυτιά, είναι μια πολύ συχνή διαταραχή που παρουσιάζεται από μικρή ηλικία, κυρίως λόγω υπερπλασίας ή απλασίας κάποιων στοιχείων – έλικας, ανθέλικας ή κόγχης – των αυτιών. Πεταχτά αυτιά παρατηρούνται σε όλες τις ηλικίες, σε άνδρες, σε γυναίκες και σε παιδιά.
Tα άτομα που εμφανίζουν αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) ή κάποια άλλη δυσμορφία των αυτιών τους, δίνουν, συνήθως νιώθουν μειονεκτικά, υποφέρουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν την αισθητική αυτή ατέλειά τους.
H εγχείρηση ωτοπλαστικής αποσκοπεί στο να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά, δηλαδή τα αυτιά που προεξέχουν από το κεφάλι περισσότερο από το φυσιολογικό. Αποτελεί την πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση.

Πρόκειται για μια επέμβαση που συνήθως πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ δεν απαιτεί νοσηλεία πέρα κάποιων ωρών μετά την επέμβαση. Στην ωτοπλαστική συγκαταλέγεται και η μείωση του λοβίου, που μπορεί να προέλθει είτε από τη χρήση κοσμημάτων στο αυτί, είτε συντελείται με την πάροδο του χρόνου.
Άλλες ωτοπλαστικές επεμβάσεις, που όμως δεν είναι τόσο συνηθισμένες, αλλά προσφέρουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα, είναι η σμίκρυνση μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός κ.α.

Συχνές Ερωτήσεις

Από την ηλικία των 7 ετών μπορεί να αντιμετωπιστεί άφοβα το ανατομικό αυτό πρόβλημα, καθώς το εξωτερικό μέρος του αυτιού έχει αποκτήσει σε μεγάλο ποσοστό πλήρη ανάπτυξη. Όταν η επέμβαση γίνεται σε παιδική ηλικία, τα ψυχολογικά οφέλη είναι πολλαπλά για την αυτοπεποίθηση του νεαρού ασθενούς.

Σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η 4D High Definition πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας συσκευής υπερήχων, το Vaser. Οι υπέρηχοι διασπούν τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και το περιεχόμενό τους κατακερματίζεται. Πρακτικά, το λίπος ελαιοποιείται και οι λιποαποθήκες, με έναν ατραυματικό και ελάχιστα επεμβατικό τρόπο που μειώνει δραστικά (δραματικά) την καταστροφή των ιστών. Επίσης η τεχνολογία των υπερήχων επιτρέπει την αφαίρεση του από συγκεκριμένα ανατομικά σημεία ώστε να τονιστούν οι μυς στην κοιλιά, τα χέρια, το θώρακα, τους ώμους, τους γλουτούς, τα πόδια. Αυτού του είδους η γλυπτική δεν εφαρμόζεται στα άλλα είδη λιποαναρρόφησης.

Η επέμβαση πραγματοποιείται κυρίως με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία με δύο ώρες. Αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο χειρουργικός επίδεσμος που καλύπτει το πρόσωπο του ασθενούς, την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση, η αισθητική διόρθωση είναι άμεσα ορατή. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές όταν υποχωρήσει πλήρως το οίδημα, δηλαδή περίπου 1 μήνα μετά την επέμβαση.

Tο αισθητικό αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο εφ΄ όρου ζωής και τα αυτιά δεν αλλάζουν ποτέ πια θέση ή μέγεθος, αρκεί η επέμβαση να γίνει από έμπειρο ειδικό πλαστικό χειρουργό.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Περιπτώσεις

Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
με το ΔΡ. Αθανασίου

Συνδυάστε με: