ABH biomimitika slider
ABH biomimitika slider 800x400

Βιομιμητικά Πεπτίδια

Βιομιμητικά Πεπτίδια: Νέα τεχνολογία εκλεκτικής δράσης & σταδιακής απελευθέρωσης

Τα πεπτίδια είναι οργανικές ενώσεις, μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα- οι αλυσίδες αμινοξέων είναι τα δομικά υλικά των πρωτεϊνών του οργανισμού. Η προέλευσή τους μπορεί να είναι τόσο φυσική όσο και συνθετική. Ωστόσο, οι χημικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν συνθετικά πεπτίδια με βιομιμητική δράση -μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων- γιατί έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα σε μια καλλυντική φόρμουλα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ρόλος των περισσότερων πεπτιδίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα είναι ρυθμιστικός. Διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα και “παρακινούν” την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά: Να επανορθώσει τις φθορές της και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον, τα πεπτίδια είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται. Αυτήν τη δράση καλούνται να μιμηθούν οι συνθετικές εκδοχές τους. Όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων μέσα σε μια ιατρική σύνθεση τόσο αποτελεσματικότερη είναι η δράση τους, ιδίως στην παραγωγή κολλαγόνου . Τα πεπτίδια αυτά, λόγω του μεγέθους τους μπορούν να διαπεράσουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να την «ξεγελάσουν» δίνοντάς της το μήνυμα ότι οι ίνες κολλαγόνου έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να δώσει εντολή στους ινοβλάστες να συνθέσουν νέες.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε το πολύ έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως αποστολείς βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα (‘biological messengers’). Πρόκειται μόνο για το δραστικό τμήμα μίας ουσίας (π.χ. ορμόνης, ενζύμου ή μεταβιβαστού) που «κλειδώνει» στον υποδοχέα του κυττάρου και μεταφέρει το μήνυμα. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει.

Τα πεπτίδια σήμερα δίνουν λύσεις σε πόλους τομείς της ιατρικής αισθητικής όπως:

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Σύσφιξη, Ανόρθωση δέρματος, Λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, Αποκατάσταση χρωματικού τόνου και ελαστικότητας

Τα επίπεδα των αυξητικών παραγόντων που ευθύνονται για τη διέγερση των συστατικών της ενδοκυττάριας ουσίας μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα απολλύει την ικανότητα παραγωγής δομικών του συστατικών όπως κολλαγόνο και ελαστίνη, με συνέπεια την πρόωρη γήρανσή του. Η έκχυση Βιομιμητικών Πεπτιδίων αποκαθιστά τα επίπεδα αυξητικών παραγόντων και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για την αποκατάσταση των τυπικών συμπτωμάτων της γήρανσης, την ενίσχυση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ

Λεύκανση δέρματος, Μέλασμα, Χλόασμα και Υπερμελάχρωση

Η υπερέκκριση μελανίνης από κύτταρα που βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος εκφράζεται με τη μορφή δυσχρωμιών στην επιδερμίδα. Οι ανομοιογενείς μελαχρωματικές διαταραχές στις ακάλυπτες περιοχές του σώματος, κυρίως στο πρόσωπο, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την τεχνολογία των Βιομιμητικών Πεπτιδίων. Τα Βιομιμητικά Πεπτίδια εξειδικεύονται στην αναστολή της δράσης της τυροσινάσης, του ενζύμου που ευθύνεται για την υπερπαραγωγή μελανίνης και την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιφάνεια του δέρματος.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΤΙΩΝ

Μείωση της εναπόθεσης λίπους και αποκατάσταση της ελαστικότητας στην περιοχή των ματιών

Το οίδημα κάτω από τα μάτια οφείλεται στην εναπόθεση λίπους στην υποοφθαλμική περιοχή, που σε συνδυασμό με τη μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας κάτω από τα βλέφαρα, προβάλλει προς τα έξω σχηματίζοντας αντιαισθητικές «σακούλες».Η έκχυση πεπτιδίων στο λιπώδη ιστό συμβάλλει στη συρρίκνωση των λιποκκυτάρων και αποτρέπει την αναδιόγκωσή τους. Η περιοχή αποκαθίσταται φυσικά. Καθώς διεγείρεται η σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ανακτάται η σφριγηλή και νεανική όψη του δέρματος στα κάτω βλέφαρα, οι «σακούλες» εξαφανίζονται και η επιδερμίδα επιστρέφει στο φυσιολογικό επίπεδο.

ΤΟΠΙΚΟ ΛΙΠΟΣ – ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Μείωση της εναπόθεσης λίπους σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Οι παραδοσιακές θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας επιβάλουν την καταστροφή των λιποκυττάρων, διαδικασία που συνοδεύεται από φλεγμονώδεις αντιδράσεις οπως οίδημα, άλγος και εκχυμώσεις. Οι ενδοδερμικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με τη χρήση Βιομιμητικών Πεπτιδίων εγκαινιάζουν μία νέα εποχή. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο που επιτυγχάνει συρρίκνωση των λιποκυττάρων, έλεγχο του μεγέθους τους και αναστολή του εκ νέου σχηματισμού τους. Οι θεραπείες καθίστανται πιο αποτελεσματικές, απόλυτα ανώδυνες και χωρίς παρενέργειες. Εφαρμόζονται στην περιοχή του προσώπου επαναπροσδιορίζοντας το περίγραμμά του, σμιλεύοντας το διπλοσάγονο και τις παρειές. Εφαρμόζονται επίσης σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει εναπόθεση λίπους και κυτταρίτιδα (κοιλιά, γλουτοί, μηροί, βραχίονες).

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με το πρώτο hair filler παγκοσμίως

Η σειρά PROSTROLANE διαθέτει το πρώτο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος εμπλουτισμένο με εξειδικευμένα Βιομιμητικά Πεπτίδια. Η εκλεκτική τους δράση διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των βλαστικών κυττάρων στο θύλακα της τρίχας, προκαλώντας την εκφύηση νέας καθώς ενισχύει την αιματική κυκλοφορία μέσω της αγγειογένεσης. Αναστέλλει την τριχόπτωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην αύξηση του πάχους της και στην αποκαταστάση της λάμψης της. Το αποτέλεσμα είναι πιο πυκνά, νεανικά, υγιή μαλλιά.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα

ΠΡΙΝ

ABH BIOMIMITIKA B1

ΜΕΤΑ

ABH BIOMIMITIKA A1

ΠΡΙΝ

ABH BIOMIMITIKA B2

ΜΕΤΑ

ABH BIOMIMITIKA A2

ΠΡΙΝ

ABH BIOMIMITIKA b3

ΜΕΤΑ

ABH BIOMIMITIKA a3

ΠΡΙΝ

ABH BIOMIMITIKA b4

ΜΕΤΑ

ABH BIOMIMITIKA a4

ΠΡΙΝ

ABH BIOMIMITIKA b6

ΜΕΤΑ

ABH BIOMIMITIKA a6

ΠΡΙΝ

ABH BIOMIMITIKA b5

ΜΕΤΑ

ABH BIOMIMITIKA a5
ABH_non_premium_Αποκατάσταση-_Δυσχρωμιών_&-_Πανάδων_post_AnimationLayering-02Β

Αποκατάσταση Δυσχρωμιών & Πανάδων

Απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές κηλίδες και αποκτήστε λεία και λαμπερή επιδερμίδα!

 • Θεραπεία Uth Laser
  Το μοναδικό laser διπλής τεχνολογίας CO2 & Fractional για λείανση των ρυτίδων και ανανέωση του ντεκολτέ.
  Μόνο με 350€
 • Βιομιμητικά Πεπτίδια
  Η ενέσιμη θεραπεία που εξειδικεύεται στην αναστολή του ενζύμου που ευθύνεται για την εμφάνιση δυσχρωμιών στο δέρμα.
  Μόνο με 300€
 • Πίλινγκ Νανοτεχνολογίας
  Καθαρίζει, θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, καταπολεμώντας τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος.
  Μόνο με 80€

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για δωρεάν κλινική αναλυτική δερμοδιάγνωση και αντιμετωπίστε σε βάθος, τυχόν βλάβες του δέρματός σας!


  Κλείσε τώρα
  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
  με τη ΔΡ. Φατσέα

  Άλλες Υπηρεσίες: